Régiség felvásárlás

Antikvitás, műtárgyak, hagyaték, régiség felvásárlás azonnal, és készpénzben fizetünk. Háború előtti, art deco, szecessziós, jugendstil, chipendale, ónémet bútorokért készpénzel fizetünk. Hívjon minket!

sofa vintage bútor régiségSokan úgy gondoljuk, hogy csak olyasmit tartsunk házunkban, lakásunkban, amit hasznosnak vagy szépnek hiszünk. A legtöbb régiség, legalábbis készítésének idejében legalább az egyik, de néha mindkét feltételnek is megfelelt. Az idők múltával, az igények változásával azonban elkerülhetetlenül más megítélés alá esik.
A régiségek, antikvitások legnagyobb részét azzal a céllal tervezték, hogy a szó legtágabb értelmében hasznosak legyenek. Ma már sokukat nem tekintjük használati tárgynak.

A régiségek, műtárgyak története a forma és a funkció története, és azoké a változásoké amelyeket ezekre a dolgokra az idők folyamán a stílus és az ízlés kényszerített. Kategóriája ma nagyon széles, a kereszténységet megelőző kultúrák készítményeit és a modern ipari kor termékeit is annak tekinthetjük.

Ha megörökölt ingatlana tele van olyan tárgyakkal, bútorokkal, aminek hasznát már nem látja és szívesen megválna tőlük, esetleg a korábban megörökölt és félretett tárgyakat szeretné értékesíteni, hívjon minket!  

Hagyaték, régiség felvásárlás (+36) 20 552 18 93

Valamennyi bútordarab néma tanúja annak a kornak és helynek, ahonnét származik, az ízlések és stílusok szüntelen változásának, a kézművesipar fejlettségének, s bár egyes divatok, akárcsak manapság, alig egy-két év alatt elmúltak, bizonyos stílusok évtizedekig megőrizték meghatározó szerepüket.

Jelenleg azok a bútorok piacképesek, melyek egyszerre gyönyörűek, funkcionálisak és értékesek. Ezek pedig egyrészt származhatnak a nagyon régi időkből (1910-20 előtti antik bútorok), másrészt a háború utáni korszakból, melyeket manapság art deco-ként vagy retró-ként emlegetünk.

Felvásárlásra keresünk elsősorban háború előtti, art deco, szecessziós, jugendstil, chipendale, ónémet bútorokat. Keresünk még kortól függetlenül Thonett, natúr fenyő, natúr egyéb fából és népi bútorokat.

Nem vásárolunk fel háború után készült tömörfából, sötét tónusú, vagy lakkozott intarziás felülettel rendelkező hálószoba és nappali bútorokat, továbbá háború utáni ülőgarnitúrákat és ágyakat.

Mit veszünk? Nem csak antik és régi dolgokat, hanem a 60-as 70-es és 80-as évek retró tárgyait is. Antik és retró kisbútorokat, porcelánokat, kerámiákat, üvegtárgyakat, dísztárgyakat, régi pénzeket, jelvényt, kitüntetést, ezüst-, bronz-, réz tárgyakat, emléktárgyakat, órákat (nem működőeket is), könyveket, retró dolgokat, régi játékokat, textileket, zománcos tárgyakat, kovácsoltvas dolgokat, bizsukat, festményeket és karácsonyfa díszeket.

Hagyaték felvásárlás (+36) 20 552 18 93

A régiségek értékesítése sok-sok időráfordítást igényel, mert minden egyes tárgyról információt kell gyűjteni, eladható állapotba hozni, hirdetni, vevőkkel egyeztetni, majd átadni. Ha Önnek pont ideje nincs, akkor azt megtakaríthatja azzal, ha régiségeit egyben értékesíti. A hagyaték felvásárlás számunkra nagy élvezetet jelent a szép régi, antik tárgyak vizsgálata, esetenként ezek felújítása, rendbetétele, tisztítása. Régiségek iránti általános vonzalom része annak a tiszteletnek, amellyel a múlt iránt adózunk, amelyet hagyományosan a jelen mértékének tekintünk.

Vállaljuk, hogy ingyenesen felmérjük az Ön birtokában lévő tárgyakat. Ennek részleteit telefonon előre egyeztetjük.


Hagyaték, régiség felvásárlás (+36) 20 552 18 93